Liukulaakerit

Itsevoitelevat liukulaakerit

Asiantuntijamme auttavat liukulaakeroinnin optimoinnissa käyttökohteisiin joissa lämpötila, vesi, lika tai muut olosuhteet tuovat haasteita laakeroinnin toimivuuteen.

Kumppanimme Federal-Mogul Devan tehdas sijaitsee Saksassa, ja he ovat valmistaneet itsevoitelevia liukulaakereita vuodesta 1936. Suurin osa laakereista räätälöidään käyttökohteeseen, ja itsevoitelevia materiaalivaihtoehtoja löytyy neljästä tuoteperheestä reilusti yli sata.

  • Deva.metal: Itsevoiteleva, kiinteätä voiteluainetta homogeenisesti sisältävä metallimatriisinen laakerimateriaali. Valmistetaan sintraamalla ja kuumapuristamalla jolloin materiaali on täysin kompakti ja hyvin vahva.
  • Deva.bm: Ohutseinämäinen teräsrunkoinen laakeri jossa liukupintana toimii deva.metal. Sekä rungon teräslaatu että liukupinnan ominaisuudet valittavissa vaatimusten mukaan.
  • Deva.glide: Pronssinen voitelutappeja sisältävä laakerimateriaali. Sekä pronssiseos että voitelutapit valittavissa käyttökohteen mukaan.
  • Deva.tex: Lasikuiturunkoinen laakerimateriaali. Liukupinta sisältää sekä grafiittia että PTFE:tä.


Kaikista mallisarjoista pystytään valmistamaan hyvinkin erikokoisia ja – muotoisia liukulaakereita. Pienimmät laakerit voivat olla muutamia millimetrejä ja suurimmat kymmeniä metrejä halkaisijaltaan. Sovellusvaatimusten selvityksen jälkeen suosittelemme kohteeseen sopivaa laakerointiratkaisua.

 

Extranet

laajempaa dokumentaatiota

Rekisteröidy